BIP AFASconnect

In een handomdraai toegang tot uw gegevens uit AFAS online met BIP AFASconnect. Met een abonnement op BIP AFASconnect heeft u toegang tot uw data voor rapportage doeleinden. Data handmatig exporteren uit AFAS Online om rapporten te maken is verleden tijd. U kunt uw b.i. software nu rechtstreeks koppelen aan uw eigen data in AFAS. Onze oplossingen helpen u met het inzetten van b.i. self service. Benieuwd hoe? Check out deze video: link

 

Koppel uw rapportage software aan AFAS online.

BI Partners heeft een koppeling ontwikkeld waarmee getconnectoren in AFAS benaderd kunnen worden.
U beheert de getconnectoren in AFAS Online en roept deze aan met AFASConnect van BI Partners. U krijgt de data beschikbaar vanuit Excel, Power BI, QlikSense, QlikView, Tableau.

 

BIP AfasConnect komt in 2 varianten:

BIP AFASconnect – Web

Middels webservices worden met een url in AFAS de getconnectoren aangeroepen. De data in de getconnectoren wordt hiermee één op één ingeladen. In de b.i. tool moet geregeld worden hoe vaak de getconnectoren worden aangeroepen. AfasConnect – Web is te zien als een gateway voor het doorgeven van het informatieverzoek en teruggeven van de data. De data wordt tussentijds niet opgeslagen op deze middleware oplossing. Deze oplossing is geschikt voor kleine organisaties.

 

BIP AFASconnect  ETL

Met deze methode worden de getconnectoren aangeroepen en weggeschreven in een Azure MS SQL omgeving. Aan de tabellen wordt een uitgebreide kalender toegevoegd en datatransformaties kunnen worden toegevoegd. Formats van velden worden aangepast, velden gecombineerd en berekeningen worden toegevoegd.  Incrementeel laden wordt toegepast. AFASconnect ETL komt er in 3 abonnement varianten:

  • verversingsfrequentie 1 x per dag
  • verversingsfrequentie 1 x per uur
  • verversingsfrequentie continue (live)

 

BIP AFASconnect – Airflow ETL Live

Met de Live toepassing wordt incrementeel laden toegepast op de mutatieregels. Door dit te combineren met oplossingen als ‘Direct query’ in Power BI zijn mutaties binnen enkele ogenblikken zichtbaar in het dashboard.

Met de Live toepassing zijn de cijfers de hele dag up to date. Fijn als u moet rapporteren en net last minute wijzigingen heeft doorgevoerd. Of als u interesse heeft in onze dienst ‘dashboard narrowcasting‘.

 

Koppeling inclusief dashboards

BI Partners levert tevens dashboard oplossingen i.c.m. BIP AFASconnect. Dit zijn standaard en/of maatwerk oplossingen. De dashboards worden volledig afgestemd op uw bedrijfseigen KPI’s / stuurinformatie. Er kan desgewenst volledig maatwerk geleverd worden, indien gewenst zelfs als dashboard narrowcasting oplossing in uw bedrijfsruimtes.

 

Prijzen

AFASconnect wordt geleverd in een abonnementsmodel. De prijzen zijn afhankelijk van omvang van de data en de verversingsfrequentie.

 

Interesse?

Heeft u interesse in AFASconnect? Neemt u dan contact met ons op!