Blog

Accountant nieuwe stijl

Transitie van de accountancy branche

De accountancy markt is aan het veranderen. Al jaren wordt er gesproken over de transitie van administreren en jaarrekeningen maken naar adviseren en het leveren van toegevoegde waarde. Inmiddels geldt voor velen dat de noodzaak wordt gevoeld en dat er geen ontkomen meer aan is.

(meer…)

Eenvoudig (en gratis) je AFAS organigram in Power BI

Visualiseer het AFAS organigram in Power BI

Het is vrij eenvoudig om het AFAS organigram in Microsoft Power BI weer te geven. De gratis variant van Power BI (standaard meegeleverd in Office 365) is hiervoor al te gebruiken.  (meer…)

De informatiemanager laat business en IT excellereren

Dé schakel tussen business & IT

De informatiemanager zorgt er voor dat de informatie vragen van de business worden vertaald naar bruikbare oplossingen. Er komt steeds meer data beschikbaar. Het is een grote uitdaging om uit al deze data nuttige informatie te halen voor besluitvorming. De informatiemanager vult dit gat om samen met de business en IT te komen tot bruikbare oplossingen. (meer…)

Lees waarom B.I. Self Service van grote waarde kan zijn voor het MKB

Zakelijk dashboard BI self service

Tot voor kort was b.i. software voor rapportage en analyse nog erg kostbaar. Inmiddels zijn er diverse moderne varianten beschikbaar met een aantrekkelijk model voor het MKB. Voorbeelden hiervan zijn PowerBI van Microsoft en QlikSense van Qlik. (meer…)

Business intelligence voor AFAS Profit

AFAS heeft een bi-tool geïntegreerd in haar administratiesoftware op basis van Qlik Sense. Met deze tool wordt uw vastgelegde data weergegeven in gestandaardiseerde voor-gedefinieerde dashboard schermen. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw bedrijf, zijn deze gestandaardiseerde dashboards wel of niet toereikend.

(meer…)

Hoe waarborgt u datakwaliteit?

waarborgen datakwaliteit b.i. dashboard

Goede managementinformatie en datakwaliteit gaan hand in hand, het een kan niet zonder het ander. Toch treedt bij veel bedrijven het probleem op dat data niet altijd voldoet aan de vastgelegde standaard voor datakwaliteit binnen het bedrijf. Maar hoe waarborgt u die datakwaliteit binnen uw bedrijf wel? (meer…)

Hoe u een BI dashboard inricht met real-time analytics

real-time analytics in BI dashboard

De tijd is voorbij dat we op gevoel en aannames opereren. Bedrijfsgegevens zijn meetbaar en accountable, via real-time analytics. Deze toename van meetbaarheid heeft alles te maken met het richting willen en kunnen geven aan steeds sneller te nemen beslissingen. We kunnen niet meer wachten tot het volgende onderzoek ons bereikt. Tegenwoordig willen we inzichten dagelijks op het dashboard hebben. (meer…)

De drie beste BI tools die u moet kennen!

BI Partners QlikView dashboard

De BI markt raakt langzaam vol met verschillende BI tools, maar wat is het verschil tussen al deze tools? En wat zijn de sterktes en zwaktes van de BI tools? (meer…)

Klantcase RUD NHN: Meer inzicht en overzicht in korte tijd

inzicht en overzicht

In september 2015 is BI Partners gestart met de bouw van een Management Dashboard voor de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN). Ondertussen maken zij ruim een jaar gebruik van onze dashboardtoepassing. Wij vroegen Jeroen Vogel, afdelingsmanager Toezicht & Handhaving, naar het gebruik van ons dashboard! (meer…)

QlikView en Qlik Sense: wat zijn de grootste verschillen?

QlikView en QlikSense: wat zijn de grootste verschillen?

Inmiddels hebben we diverse klantcases opgebouwd op basis van QlikView. In de loop van de tijd zijn we ook steeds meer aan de slag gegaan met Qlik Sense. De twee bi platformen kennen een aantal overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Tijd om QlikView en Qlik Sense met elkaar te vergelijken! (meer…)

Dataveiligheid: hoe veilig is uw data?

dataveiligheid in uw business intelligence dashboard

Tegenwoordig slaan we alle mogelijke data op: personeelsgegevens, klantgegevens en bedrijfsgegevens. We werken met verschillende databronnen. Hierin wordt de data uit administratiesystemen opgeslagen. Als de data alleen binnen uw bedrijf gebruikt wordt, kunt u overzien wie er bij de data kan, maar bij inschakeling van een derde partij verandert de situatie. Bij externe dataopslag is het van belang dat de opslag en ontsluiting van de gegevens goed beveiligd is. Maar hoe garanderen wij de dataveiligheid als u ons inschakelt voor business intelligence doeleinden?  (meer…)

Het BIP Framework in de praktijk

Laptop met report distribution en bip framework van BI Partners

Toen wij twee jaar geleden op zoek gingen naar een eenvoudige tool om onze dashboards te beheren, vonden wij geen enkele oplossing op de markt die voldeed aan onze eisen. Na een aantal brainstormsessies bij de open haard, besloten we een eigen tool te bouwen: het BIP Framework. Het idee achter het BIP Framework is het versimpelen en versnellen van het bouwen en beheren van onze BI-dashboards. (meer…)

Wat is business intelligence?

wat is business intelligence?

Business intelligence: tegenwoordig passen veel bedrijven het toe in hun bedrijfsvoering. Maar wat is business intelligence? En waarom is business intelligence waardevol voor iedere organisatie? (meer…)

In 6 stappen naar het perfecte kpi dashboard

kpi's verwerkt in een dashboard

Het bepalen van kritieke prestatie indicatoren is lastig. Want hoe identificeert u de juiste kpi’s die de prestaties het beste weergeven? Hoe komt u erachter welke kpi’s werken voor uw onderneming en welke niet? En hoe kunt u deze kpi’s analyseren in uw kpi dashboard? Sturen op goede kpi’s is essentieel bij het behalen van succes. Wij hebben daarom een stappenplan gemaakt, zodat u de perfecte kpi’s kunt opstellen en weergeven in uw kpi dashboard. (meer…)

De oplossing als u meer uit AFAS wilt halen

kpi dashboard

AFAS heeft een geweldige bi-tool geïntegreerd in haar administratiesoftware. Met deze tool wordt uw vastgelegde data weergegeven in een standaard Qlik Sense dashboard. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw bedrijf, zijn de AFAS dashboards wel of niet toereikend. De bi-oplossing van AFAS kent echter ook beperkingen. Zo kunnen vrije velden niet worden toegevoegd, is maatwerk niet mogelijk en zijn externe databronnen niet aan te sluiten. Met het ERP Management Dashboard van BI partners is dit allemaal wel mogelijk. (meer…)