Koppeling met uw bronsysteem.

Heeft u een bronsysteem waar u een koppeling voor wilt hebben? BI Partners kan voor u een koppeling ontwikkelen waarmee uw bronsysteem benaderd kan worden met een BI oplossing (Power BI, Qlik, Tableau, excel).
BI partners kan uw de data aanbieden in een MS Azure omgeving (MS SQL). Aan deze data kunnen reeds transformaties zijn toegevoegd, zoals bijvoorbeeld voorgedefinieerde berekeningen.

BIP DataConnect komt in 3 smaken:

BIP DataConnect – Web

Middels webservices worden met een url de data in uw bronsysteem aangeroepen. De data in de connectoren wordt hiermee één op één volledig ingeladen. In de b.i. tool moet geregeld worden hoe vaak de connectoren worden aangeroepen. DataConnect – Web is te zien als een gateway voor het doorgeven van het informatieverzoek en teruggeven van de data. De data wordt tussentijds niet opgeslagen op deze middleware oplossing.

BIP DataConnect – Airflow

Met deze methode wordt de data aangeroepen en weggeschreven in een Azure MS SQL omgeving. Aan de tabellen wordt een uitgebreide kalender toegevoegd en datatransformaties kunnen worden toegevoegd. Formats van velden kunnen worden aangepast, velden gecombineerd en berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Hiermee kunnen ook berekende velden worden aangeboden aan de dashboard beheerders/gebruikers. Met de gebruikte ETL tool wordt ook bepaald hoe frequent de data wordt ververst.

BIP DataConnect – Live

Met de Live toepassing worden naast de mogelijkheden van de ‘Airflow’ methode, incrementeel laden toegepast op de mutatieregels. Door dit te combineren met oplossingen als ‘Direct query’ in Power Bi zijn mutaties in het bronsysteem binnen enkele minuten zichtbaar in het dashboard.

 

Koppeling inclusief dashboards

BI Partners levert tevens dashboard oplossingen i.c.m. BIP DataConnect. Dit zijn standaard en/of maatwerk oplossingen. De dashboards worden volledig afgestemd op uw bedrijfseigen KPI’s / stuurinformatie. We kunnen desgewenst volledig maatwerk leveren, indien gewenst zelfs als dashboard narrowcasting oplossing in uw bedrijfsruimtes.

 

Prijzen

DataConnect is of onderdeel van onze dashboarding diensten, of u kunt er gebruik van maken in een abonnementsmodel.

 

Interesse?

Heeft u interesse in DataConnect? Neemt u dan contact met ons op!