Dé schakel tussen business & IT

De informatiemanager zorgt er voor dat de informatie vragen van de business worden vertaald naar bruikbare oplossingen. Er komt steeds meer data beschikbaar. Het is een grote uitdaging om uit al deze data nuttige informatie te halen voor besluitvorming. De informatiemanager vult dit gat om samen met de business en IT te komen tot bruikbare oplossingen.


Het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen en informatiestromen én zorgen voor het harmoniseren en stroomlijnen van processen, behoort ook tot de taken van de informatiemanager. De oplossingen voor de informatievragen worden veelal geleverd door de IT organisatie.
Van de informatiemanager mag worden verwacht, dat deze in gesprek met de business een goede vertaalslag kan maken van (strategische-) informatiebehoefte naar processen en systemen. Als gesprekspartner van management en directie moet de informatiemanager thuis zijn in de business vraagstukken en tevens de brug kunnen slaan naar de IT organisatie.

Als data gedreven persoon heeft de informatiemanager brede expertise en is hierdoor op vele vlakken binnen de organisatie een goede sparringpartner. Vanwege het snel opeenvolgen van ontwikkelingen is het voor de informatiemanager zaak bij te blijven met zijn kennis.
Data en informatie zijn steeds ruimer voor handen en vormen een steeds grotere rol in besluitvormingstrajecten. Derhalve stellen we steeds hogere eisen aan de systemen en de informatie zelf. De business wil eenvoudige oplossingen voor veelal complexe (IT) vraagstukken. De informatiemanager is hierbij dé schakel tussen business & IT.

 


Op zoek naar een informatiemanager?
Neem contact op met BI Partners voor de mogelijkheden.