Nieuws

De drie beste BI tools die u moet kennen!

BI Partners QlikView dashboard

De BI markt raakt langzaam vol met verschillende BI tools, maar wat is het verschil tussen al deze tools? En wat zijn de sterktes en zwaktes van de BI tools? (meer…)

BI Partners is gecertificeerd Twinfield partner met data koppeling

Twinfield certified BI Partners

Gecertificeerd! BI Partners is officieel toegetreden tot de Twinfield Partners. Na een beoordelingstraject volgde deze week een officiële bijeenkomst waar de certificering werd bekrachtigd. Partner manager Martijn Beens van Twinfield heeft het certificaat overhandigd. Arjan Hoekstra nam het certificaat namens BI Partners in ontvangst.  We zijn trots op het behaalde resultaat! (meer…)

BIP Connect – Uitgebreide koppelingen voor AFAS, Exact & Twinfield

BI Partners introduceert BIP Connect om uw bronsysteem te koppelen aan bijvoorbeeld Power BI, QlikSense, Tableau of Excel. Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende oplossingen beschikbaar voor AFAS, Exact en Twinfield. (meer…)

BI Partners introduceert Dashboard Narrowcasting

Waarom kiezen voor dashboard narrowcasting?

Door intern transparant te zijn over resultaten en prestaties kunt u stimuleren dat er gezamenlijk gewerkt wordt aan verbetering. De dialoog voeren over wat er nu echt gebeurt en wat van invloed is op de prestaties van het team. En direct de resultaten van acties inzichtelijk maken met overzichtelijke dashboards. (meer…)

BI Partners BV is toegetreden als Exact partner

MKB Dashboards van BI Partners BV nu beschikbaar in de Exact Online App store.

BI Partners is toegetreden tot het Exact Partner netwerk. We zijn zeer verguld met deze nieuw verkregen status. Vanaf vandaag, 27 november 2017, zijn de QlikSense MKB dashboards van BI Partners beschikbaar in de app store van Exact Online. (meer…)

Klantcase RUD NHN: Meer inzicht en overzicht in korte tijd

inzicht en overzicht

In september 2015 is BI Partners gestart met de bouw van een Management Dashboard voor de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN). Ondertussen maken zij ruim een jaar gebruik van onze dashboardtoepassing. Wij vroegen Jeroen Vogel, afdelingsmanager Toezicht & Handhaving, naar het gebruik van ons dashboard! (meer…)

QlikView en Qlik Sense: wat zijn de grootste verschillen?

QlikView en QlikSense: wat zijn de grootste verschillen?

Inmiddels hebben we diverse klantcases opgebouwd op basis van QlikView. In de loop van de tijd zijn we ook steeds meer aan de slag gegaan met Qlik Sense. De twee bi platformen kennen een aantal overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Tijd om QlikView en Qlik Sense met elkaar te vergelijken! (meer…)

Dataveiligheid: hoe veilig is uw data?

dataveiligheid in uw business intelligence dashboard

Tegenwoordig slaan we alle mogelijke data op: personeelsgegevens, klantgegevens en bedrijfsgegevens. We werken met verschillende databronnen. Hierin wordt de data uit administratiesystemen opgeslagen. Als de data alleen binnen uw bedrijf gebruikt wordt, kunt u overzien wie er bij de data kan, maar bij inschakeling van een derde partij verandert de situatie. Bij externe dataopslag is het van belang dat de opslag en ontsluiting van de gegevens goed beveiligd is. Maar hoe garanderen wij de dataveiligheid als u ons inschakelt voor business intelligence doeleinden?  (meer…)

Het BIP Framework in de praktijk

Laptop met report distribution en bip framework van BI Partners

Toen wij twee jaar geleden op zoek gingen naar een eenvoudige tool om onze dashboards te beheren, vonden wij geen enkele oplossing op de markt die voldeed aan onze eisen. Na een aantal brainstormsessies bij de open haard, besloten we een eigen tool te bouwen: het BIP Framework. Het idee achter het BIP Framework is het versimpelen en versnellen van het bouwen en beheren van onze BI-dashboards. (meer…)

Wat is business intelligence?

wat is business intelligence?

Business intelligence: tegenwoordig passen veel bedrijven het toe in hun bedrijfsvoering. Maar wat is business intelligence? En waarom is business intelligence waardevol voor iedere organisatie? (meer…)

In 6 stappen naar het perfecte kpi dashboard

kpi's verwerkt in een dashboard

Het bepalen van kritieke prestatie indicatoren is lastig. Want hoe identificeert u de juiste kpi’s die de prestaties het beste weergeven? Hoe komt u erachter welke kpi’s werken voor uw onderneming en welke niet? En hoe kunt u deze kpi’s analyseren in uw kpi dashboard? Sturen op goede kpi’s is essentieel bij het behalen van succes. Wij hebben daarom een stappenplan gemaakt, zodat u de perfecte kpi’s kunt opstellen en weergeven in uw kpi dashboard. (meer…)

De oplossing als u meer uit AFAS wilt halen

kpi dashboard

AFAS heeft een geweldige bi-tool geïntegreerd in haar administratiesoftware. Met deze tool wordt uw vastgelegde data weergegeven in een standaard Qlik Sense dashboard. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw bedrijf, zijn de AFAS dashboards wel of niet toereikend. De bi-oplossing van AFAS kent echter ook beperkingen. Zo kunnen vrije velden niet worden toegevoegd, is maatwerk niet mogelijk en zijn externe databronnen niet aan te sluiten. Met het ERP Management Dashboard van BI partners is dit allemaal wel mogelijk. (meer…)

Uitbreiding van ons BI developers-team

Vacatures bij BI Partners pand in lochem

BI Partners groeit gestaag verder. Eind september 2016 is Rolf Honderslo (27) bij ons begonnen als trainee business intelligence developer. Rolf zal in eerste instantie als QlikView-developer bijdragen aan klantspecifieke oplossingen op gebied van BI, applicatieontwikkeling en nieuwe innovaties. (meer…)

BI Partners in maakindustrie-special van Elsevier

BI Partners staat deze week in Elsevier! In de uitgave van 25 augustus 2016 presenteert het weekblad haar maakindustrie-special, waarin specialist BI Partners uiteraard niet mag ontbreken. (meer…)

Qlik OEM Partner

BI Dashboarding Vacature

Met trots kunnen wij u mededelen dat BI Partners vanaf heden Qlik OEM Partner is. Dit houdt onder andere in dat wij ons ERP Management Dashboard kunnen aanbieden als SAAS oplossing voor het midden- en klein bedrijf (MKB). (meer…)

BI Partners gaat verhuizen

Vacatures bij BI Partners pand in lochem

Vanaf 1 juni zijn jullie welkom in ons nieuwe kantoor aan de Markt 2 te Lochem (boven het VVV kantoor). Onze andere contactgegevens zijn ongewijzigd.

BI Partners introduceert smartphone app

neem contact op voor vragen over BI dashboards, tools, software en QlikView

Vanaf februari 2016 is de iOS app van BI Partners te downloaden in de Apple App Store. De app is een aanvulling op de Qlikview dashboards, zo is het mogelijk om data die in de Qlikview dashboards beschikbaar is samen te vatten voor een snelle weergave.

(meer…)