AFAS heeft een geweldige bi-tool geïntegreerd in haar administratiesoftware. Met deze tool wordt uw vastgelegde data weergegeven in een standaard Qlik Sense dashboard. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw bedrijf, zijn de AFAS dashboards wel of niet toereikend. De bi-oplossing van AFAS kent echter ook beperkingen. Zo kunnen vrije velden niet worden toegevoegd, is maatwerk niet mogelijk en zijn externe databronnen niet aan te sluiten. Met het ERP Management Dashboard van BI partners is dit allemaal wel mogelijk.

In veel gevallen heeft de standaard oplossing van AFAS de gewenste uitwerking, in andere gevallen is het ERP Management Dashboard, gebaseerd op QlikView en standaard te koppelen aan AFAS Profit, geschikter. BI Partners heeft de verschillen tussen beide dashboards op een rijtje gezet.

  1. Vrije velden

Aan uw AFAS administratie kunt u vrije velden toevoegen. Handig! U wilt deze graag terugzien in uw dashboard, dit is alleen niet mogelijk met de standaard AFAS-oplossing. Het ERP Management Dashboard is in staat om deze vrije velden weer te geven in uw dashboard, waardoor de velden inzichtelijk zijn.

      2. Maatwerk

Bij aanschaf van AFAS-software levert AFAS voor-gedefinieerde Qlik Sense dashboards in uw InSite omgeving. Aanpassingen zijn niet mogelijk. Voor veel bedrijven is dit niet zo’n probleem. Maar past een aangepast dashboard met zelf gekozen visualisaties en KPI’s beter bij u? In dat geval is het ERP Dashboard van BI partners voor u een goede optie! Dit dashboard is een uitgebreid standaard dashboard met verschillende modules (financiën, HRM, projecten en meer) en kan naar uw wensen worden aangepast.

ERP Management Dashboard Pie Charts

Het ERP Management Dashboard op maat gemaakt

3. Onnodige schermen en informatie uitzetten

Elk bedrijf heeft ontzettend veel data, maar niet elk bedrijf legt dezelfde data vast. Als u het overzicht wilt bewaren, wilt u zien wat voor u relevant is. U wilt irrelevante data uitschakelen. Dit is niet mogelijk in de AFAS dashboards, maar wel met het ERP Management Dashboard. Dit helpt om de focus te bewaren!

4. Andere databronnen toevoegen

Dashboards laten data zien uit databronnen. AFAS biedt een all-in-softwarepakket. Zij laten dan ook alleen data uit AFAS zien in het dashboard. Zodra uw bedrijfsvoering complexer is, heeft u vaak verschillende databronnen. Deze databronnen kunnen niet aangesloten worden op uw AFAS dashboard, maar wel op het ERP Management Dashboard. Dit dashboard is in staat verschillende databronnen te koppelen en weer te geven in één dashboard.

5. Gegevensautorisatie

In AFAS wordt de gegevensautorisatie aan rollen gekoppeld. Deze autorisatie wordt overgenomen in de AFAS dashboards. Dit betekent dat als u uw medewerker rechten geeft om de winst-en-verliesrekening in te mogen zien, maar geen rechten geeft om de personeelskosten in te zien, u de kans loopt dat de bedrijfskosten onvolledig worden weergegeven. In het ERP Management Dashboard wordt de autorisatie geregeld op administratie of organisatie-eenheid om te voorkomen dat gegevens onvolledig worden weergegeven.

ERP Management Dashboard van BI Partners met statistieken

ERP Management Dashboard van BI Partners

6. Schakelen tussen modules

Wanneer u het overzicht moet bewaren tussen verschillende afdelingen en veel moet schakelen tussen verschillende modules (bijv. projecten, financiën, HR) wilt u waarschijnlijk niet steeds een los overzicht opstarten en elke keer de filters opnieuw instellen. Het ERP Management Dashboard is geïntegreerd in één dashboard. U kunt binnen dit dashboard snel schakelen tussen verschillende modules en ingestelde filters werken door in alle modules.

In heel veel gevallen is het AFAS dashboard voldoende. Maar bent u tegen de grenzen aangelopen en wilt u meer uit uw AFAS Profit administratie halen? Het ERP Management Dashboard van BI Partners wordt gekoppeld aan AFAS Profit en geeft u inzicht in de prestaties, risico’s en trends van uw organisatie. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag onze online demo aan!