BI Partners groeit gestaag verder. Eind september 2016 is Rolf Honderslo (27) bij ons begonnen als trainee business intelligence developer. Rolf zal in eerste instantie als QlikView-developer bijdragen aan klantspecifieke oplossingen op gebied van BI, applicatieontwikkeling en nieuwe innovaties.

 

Bruggen bouwen

Rolf ziet zijn uitdaging vooral in het vertalen van de strategie en informatiebehoefte van klanten naar passende BI-oplossingen. “Wat ik interessant vind, is het bouwen van bruggen tussen technologie en gebruikers. Je ziet vaak dat technische oplossingen worden ontwikkeld, die vervolgens blijven liggen. Ik wil ervoor zorgen dat softwarematige ondersteuning ook daadwerkelijk leidt tot het beoogde resultaat, zoals meer inzicht en efficiënter werken.”

Kleine stappen

Communicatie ziet Rolf als een belangrijke succesfactor voor een goede oplossing én acceptatie en draagvlak bij de gebruikers. “Het begint bij inzicht in de behoeften van je gebruikers, en die weten te vertalen naar een werkende oplossing. Vervolgens moet je gebruikers laten aansluiten en meenemen in je verhaal, de oplossing in kleine stapjes implementeren en tussentijds resultaat laten zien.”

Zelfredzaam maken

Als voorbeeld geeft Rolf zijn implementatie van een ticketsysteem voor de klantenservice van een retailer in fietsen. Hiermee worden de inkomende serviceaanvragen nu grotendeels geautomatiseerd afgehandeld. “Door alle informatieaanvragen op één platform te laten binnenkomen, kregen we inzicht in de terugkerende vragen van franchisenemers. Aan de hand hiervan hebben we een kennisdatabase opgezet, waarmee de aanvragers via een aantal groeifasen en duidelijke werkinstructies ‘zelfredzaam’ zijn geworden.”

Succes!

Rolf is via zijn studies Facilitair Management, Small Business en Retailmanagement en enige werkervaring uitgekomen bij zijn huidige functie van trainee BI developer. Arjan Hoekstra, directeur van BI Partners, zegt: “Vanwege zijn bedrijfskundige achtergrond en affiniteit met automatisering verwacht ik dat Rolf snel voldoende kennis en ervaring zal hebben om als Qlik-ontwikkelaar een wezenlijke bijdrage te leveren aan onze implementaties. Rolf, veel succes gewenst!”

Rolf Honderslo van BI Partners